Arròs amb carabiners

arròs amb carabiners

Per aquest Sant Joan, us fem una primera proposta de menú: arròs amb carabiners!

Per fer aquesta recepta, us calen ben poques coses:

Ingredients:

  • 450 gr d’arròs. Us proposem l’arròs de l’Hort del Centre, de producció ecològica i amb responsabilitat social. Alternativament, feu servir l’arròs que tingueu a casa.
  • 1 o 2 paquets de carabiners d’Espai Tonyina. Impressionants. Només us cal deixar-los descongelar per poder gaudir-ne al màxim. La quantitat depèn de la vostra passió pels carabiners.
  • 1 paquet de fumet d’Ara, d’Arenys de Mar. Fumet congelat concentrat, que us permet triar la intensitat del fumet que posareu al vostre arròs.
  • Tomàquets escaldats, pelats i sense llavors. Millor triturats. Si us fa mandra, agafeu algun pot de tomàquet triturat natural.
  • All
  • Julivert

Opcional:

  • Ceba.
  • Carxofes.
  • Pebrot.

Preparació:

El dia abans, deixeu els carabiners a la nevera, que es puguin descongelar a temperatura de refrigeració. Quan estiguin descongelats, salteu-los una mica en la paella o la cassola que tingueu prevista per fer l’arròs.

Si opteu per fer servir verdures, aprofiteu l’oli dels carabiners i salteu les carxofes, el pebrot, les bajoques, les mongetes… El que més us agradi i el que més us combini amb l’arròs.

Si decidiu fer servir la ceba, piqueu-la bé i enrossiu-la a la paella en què heu saltat els carabiners, amb un raig d’oli d’oliva. Un cop estigui ben rossa, afegiu el tomàquet pelat, sense llavors i triturat. Si opteu per no fer servir la ceba, sofregiu el tomàquet amb un bon raig d’oli d’oliva. Quan el sofregit estigui avançat, afegiu l’all i el julivert ben picats.

A part, prepareu el fumet en una olla. Dissoleu cada porció de fumet concentrat en un litre d’aigua o en una mica menys si el voleu més intens. Porteu-lo al punt de bullir.

Afegiu ara l’arròs al sofregit i doneu-li unes quantes voltes, que s’agafi bé el gust, a foc alt. Afegiu també els carabiners i les verdures que hàgiu decidit afegir-hi. Cobriu amb el fumet bullent i deixeu que es vagi coent a foc més lent. Deixeu coure durant uns 18 minuts. Si veieu que queda curt de fumet, aneu afegint-n’hi. Les proporcions són de 3 parts de fumet per cada part d’arròs. Tasteu i rectifiqueu de sal. El fumet Ara porta molt poca sal, perquè us el pugueu fer a mida.

I ja teniu un plat fantàstic per aquesta revetlla de Sant Joan-.

Us proposem també un carpaccio de pop del Cap de Creus, un carpaccio de gambes d’Arenys, uns pebrotets picants farcits de tonyina i tàperes i unes llaunes per a fer un bon aperitiu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *