Bacallà amb cigrons, la recepta

Bacallà amb cigrons

Una recepta clàssica de bacallà a és el bacallà amb cigrons. Si a més el bacallà és Salvador, que ja ve a punt per ser cuinat, i els cigrons són d’agricultura ecològica, encara tindrem un plat més gustós i més bo.

És una recepta senzilla, a l’abast de qualsevol persona que es posi a la cuina, ja sigui experta o bé principiant en això dels fogons.

Per a fer el bacallà amb cigrons, necessitarem:

Ingredients:

  • 4 talls de bacallà Salvador (Podeu fer servir un llom sencer i tallar-lo o bé agafar directament els talls de llom de 250 gr que trobareu a Espai Tonyina)
  • 1/2 kg de cigrons ecològics
  • farina blanca per arrebossar el bacallà
  • sal
  • oli d’oliva per a fregir el bacallà
  • 2 gots d’aigua

Per a la picada:

  • 7 ametlles
  • 7 avellanes
  • 4 alls
  • Unes quantes fulles de julivert
  • 1 llesca de pa fregit
  • Si voleu, hi podeu afegir una punta de tomàquet sense llavors i sense pell, triturat.

Elaboració:

El dia abans: deixeu els cigrons en remull amb aigua i sal durant 12 hores.

Escorreu els cigrons i passeu-los aigua. Poseu-los a bullir, a foc lent, un parell d’hores, fins que estiguin tendres. Comproveu que tinguin el punt de sal adient, rectifiqueu i coleu i reserveu.

Feu la picada amb tots els ingredients i un parell de cullerades d’aigua. Si us cal, no dubteu en fer servir el túrmix.

En una paella amb oli calent, poseu a fregir el bacallà enfarinat. Recordeu que el bacallà Salvador és dessalat, de manera que afegiu un punt de sal. Un cop ros, retireu-lo i reserveu.

A la mateixa paella on heu fregit el bacallà i amb l’oli que us ha quedat, sofregiu la picada una mica i afegiu els dos gots d’aigua, tot remenant. Quan comenci a bullir, incorporeu el bacallà i els cigrons i deixeu-ho tot junt durant uns minuts, perquè els gustos s’agafin bé.

Una recepta de les de tota la vida, que admet les modificacions habituals de cada cuina de casa: hi ha qui hi afegeix ous durs, hi ha qui no posa tomàquet a la picada, hi ha qui hi posa pebre…

Us deixem un vídeo del programa Cuines, de TV3, perquè veieu com el fan a casa la Isabel Safont.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *