Bacallà confitat amb embolcall de poma, allioli del confitat i espurnes de xocolata, de Tapa’t de Tapes

DSC03156

La Marina, de Tapa’t de Tapes, ens proposa una recepta fantàstica per poder elaborar amb el nostre bacallà Salvador. Us enganxem la seva recepta aquí i us recomanem una visita al seu bloc, en el qual trobareu diferents propostes de receptes per fer amb bacallà, com el bacallà confitat amb all i oli i mel.

Ingredients per a dos:
2 lloms de bacallà dessalat
1 gra d’all
1 branqueta de farigola
1 -2 poma golden
1 nou de mantega
Xocolata negra 90 %
Comencem a preparar el plat, confitant el bacallà amb oli d’oliva verge suau, un gra d’all i la farigola fresca. Recordeu que perquè es confiti, l’oli no ha de bullir, ja que sinó el bacallà se’ns couria i quedaria ressec. Per tant, foc al mínim i durant uns 5-8 minuts, depenent de si el bacallà és molt o menys gruixut. Un cop ja veiem que es lamina i que ha passat del color translúcid al blanc, ja el podem treure del foc i el deixem escórrer sobre un paper absorvent. No llenceu l’oli, que després l’aprofitarem!
A continuació, preparem la poma. La pelem, la tallem ben fina amb l’ajut d’una mandolina, i la saltem en una paella on hi haurem desfet una nou de mantega.
Apaguem el foc i deixem que la poma es refredi una mica.  Ara, recuperem l’oli amb la gelatina de bacallà i l’all confitat que abans havíem guardat. Traiem la branca de farigola i ho passem per la batedora. Aconseguirem un allioli deliciós.
Arriba el moment d’embolcallar el bacallà. ho fem amb compte, i procurant que quedi cobert amb les làmines de poma. Seguidament, fem una canelle amb l’allioli del confitat i, a sobre, hi disposem el llom de bacallà. Ho rematem amb una mica de xocolata negra ratllada per sobre.
Ja tenim el plat acabat. El podem acompanyar d’un arròs, d’unes patates o d’una amanida. En qualsevol cas, també sol ja és un plat exquisit. Bon profit!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *