Bacallà de Divendres Sant

{"focusMode":0,"deviceTilt":-0.1293530017137527,"whiteBalanceProgram":0,"macroEnabled":false,"qualityMode":3}

Menjar bacallà el Divendres Sant és una tradició tan arrelada a casa nostra que fins i tot hi ha receptes que es diuen Bacallà de Divendres Sant.

Aquest cop, hem optat per la tradició i us portem la recepta de l’Àvia Remei que, com Espai Tonyina, és al Maresme.

Per poder elaborar aquesta recepta de bacallà de Divendres Sant el primer que cal és tenir un bon bacallà. I especialment per Setmana Santa, quin bacallà pot ser millor que el Bacallà Salvador? Al punt de sal i a mida exacta, tant per parelles com per famílies.

Aquí us deixem la recepta de l’Àvia Remei per al Bacallà de Divendres Sant:

  • Bacallà dessalat
  • Ceba
  • Tomàquet madur
  • Carxofes
  • Alls i julivert
  • Panses
  • Ametlles torrades
  • Ous durs
  • Cigrons cuits (opcional)
  • Pèsols (opcional)
  • Farina (opcional)
  • Oli

Preparació
Fregim el bacallà dessalat i el reservem a part. Ara colem l’oli de fregir el bacallà i el posarem en una cassola. Tallem la ceba petita i l’enrossirem una mica. Li tirarem un tomàquet madur rallat o a trossos. Posarem les panses a remullar amb aigua tèbia. Per altre banda, bullirem les carxofes tallades a trossos; després es poden enfarinar i fregir-les; així faran el suc més espès. Acte seguit, a la cassola posarem el bacallà fregit, els ous durs, les panses i les carxofes.

Farem una picada d’ametlles torrades i alls, que la tirarem per damunt del bacallà, i si tenen poc suc, també podem afegir un xic d’aigua.

Si tenim el gust de posar-hi pèsols, el bullirem a part, i guardarem el suc per si al final hem d’afegir aigua a la cassola.
Si volem posar cigrons, els posarem a última hora, és aconsellable posar-li pocs, només per acompanyar, ja que és un plat que atipa molt.

Què, us hi animeu? Si ens envieu la foto de la vostra recepta de Bacallà de Divendres Sant la publicarem a les nostres xarxes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *