Castanyada? Halloween? Dia de Morts, home!

la-catrina-figura-popularizada-jose-guadalupe-posada-mod

Frime té uns lligams molt forts amb Mèxic, com ja us hem explicat alguna vegada. I en dies com avui, ens ve de gust dedicar-los un post. A Mèxic no se celebra ni la Castanyada ni el Halloween, que per alguna cosa tenen tradicions pròpies i a més de les que són divertides, vitals i vitalistes. Celebren el Dia de Morts, així, clarament. I no durant un vespre, no. Dos dies seguits de festa!

Que la mort ens arribarà a tots, és un fet. Però per què no celebrar-ho amb alegria i fotent-se d’ella? Total, arribarà igualment, no? Doncs celebrem-ho amb la Catrina i les seves amigues durant dos dies, que no cal fer festes curtes.

Si podem menjar, ballar, celebrar, compartir durant el dia 1 i el dia 2 de novembre, per què ens hem de limitar a menjar castanyes i panellets, que són molt bons, certament, però que són avorridots? Per què ens hem de disfressar de zombies quan ja en fem la cara tot l’any per ser “internacionals” i “moderns”?

Siguem internacionals i moderns i a veure si aprenem a viure el Dia de Morts com ho fan els mexicans, amb la Catrina i donant vida als cementiris.

 

posada-calavera-catrina-mod

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *