2 de Maig: Dia Mundial de la Tonyina, proclamat per les Nacions Unides

Tonyines nadant

Nacions Unides ha declarat el 2 de maig Dia Mundial de la Tonyina.

Aquest Dia Mundial s’ha instaurat per poder avaluar i seguir els progressos en matèria de sostenibilitat i de compromís amb el medi ambient de tots els agents interessats en la tonyina.

El desembre de 2016 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar, sense objeccions, el reconeixement del Dia Mundial de la Tonyina com un esdeveniment d’àmbit mundial, reforçant, d’aquesta manera la importància que la tonyina té al món. Així, ara es disposa d’un espai unificat perquè tots els actors implicats en la tonyina, des d’ONG preocupades per la situació de la tonyina, fins a científics i empreses, puguin compartir coneixement, experiències i treballin en el mateix sentit.

Aquest és el segon any que se celebra aquest Dia Mundial de la Tonyina i els avenços en matèria de col·laboració entre els actors han estat francament importants, com defensa ISSF, una de les principals ONG a nivell internacional de vigilància de la sostenibilitat de l’alimentació de productes provinents del mar.

La proposta a Nacions Unides va arribar de la mà dels països signants de l’Acord de Nauru, entre els quals hi ha Papua Nova Guinea, Kiribati, les Illes Marshal… que són els països que tenen les majors flotes de pesca sostenible de tonyina del món. Precisament, aquests Estats van desenvolupar aquesta iniciativa per tal de garantir el desenvolupament sostenible, la conservació de les espècies i l’ús sostenible de la tonyina en el món.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *