El peix llimona o hamachi

800px-Hiroshige_A_Shoal_of_Fishes_Fugu_Yellowtail

Com heu vist, darrerament hem incorporat un nou producte al nostre sushi: el peix llimona. El peix llimona o hamachi és un peix de la família dels caràngids, que es troba habitualment en aigües del Pacífic Nordoest, entre Japó i Hawaii.

Altres noms amb què es coneix el peix llimona és letxa, seriola, medregal o círvia. Dins la família de la seriola, hi ha diferents grups de peixos, en funció de la zona on viuen i de les seves mides.

El peix llimona és un peix molt apreciat al Japó, on es consumeix tant cuit com cru. Es considera que la seva millor època és a l’hivern, quan la carn té un volum més elevat de greix.

El consum de peix llimona o hamachi no és de fa quatre dies. Com podeu veure, hi ha il·lustracions, com la del gran mestre Utagawa Hiroshigue, que va il·lustrar un peix llimona amb un peix globus, també conegut com a fugu, el famós peix tòxic si no es prepara adientment.

Tot i que se’n pesca de salvatge, la major part del peix llimona és criat en granges. Els mascles poden arribar a fer 150 cm i fins a 40 kg de pes.

El peix llimona és molt utilitzat en el sushi i el sashimi, per la seva textura i el seu gust. També es menja fregit, en sopes, arrebossat en panko o tempura… La seva carn és greixosa i es desfà a la boca i un punt de soja realça el seu gust suau.

A Espai Tonyina, des d’aquest juliol, podeu trobar safates de sushi especials amb peix llimona. Una novetat que ens aporta noves textures, nous gustos i nous colors, alhora que permet acostar-nos una mica a la cuina japonesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *