Espaguetis amb tonyina fresca i pebrot

Spaghetti with chicken and mixed vegetables

Ingredients

  • 500 g d’espaguetis
  • 2 pebrots vermells escalivats
  • 1 ceba grossa
  • 250 g de tonyina fresca, tallada a daus
  • 60 ml de vi blanc sec
  • 1 cullerada d’alfàbrega fresca picada o unes tres fulles senceres
  • 2 cullerades de tàperes 1 gra d’all
  • Formatge parmesà ratllat o rallat al moment (més saborós)
  • Sal, pebre i oli d’oliva

Elaboració

  1. Talleu els pebrots vermells escalivats a tires i reserveu.
  2. Poseu aigua a bullir en una olla per coure la pasta.
  3. Salteu la ceba amb l’oli a foc mitjà fins que estigui transparent i una mica enrossida per les vores.
  4. Apugeu el foc i incorporeu a la ceba els daus de tonyina, remenant fins que perdi el color de cru.
  5. Afegiu-hi l’all picat i deixeu-ho coure un minut com a màxim.
  6. Quan l’aigua de l’olla estigui bullint, poseu-hi sal i coeu la pasta.
  7. Afegiu les tires de pebrot a la tonyina i la ceba, remeneu-ho un moment, aboqueu-hi el vi i deixeu que es redueixi.
  8. Quan el vi s’hagi reduït, escampeu-hi l’alfàbrega i les tàperes i aparteu-ho del foc.
  9. Quan la pasta estigui cuita, escorreu-la i barregeu-hi la salsa per servir-ho tot junt ja que augmenta el sabor del plat. Acompanyeu-lo amb formatge parmesà.

Notes

És una recepta curiosa per la seva barreja de gustos, ja que la combinació de tonyina, pebrot escalivat, alfàbrega i tàperes dóna un gust peculiar al plat.

La tonyina necessita poca cocció, si no, queda seca i no és agradable de menjar. Quan estigui cuita per fora no cal que la deixem gaire temps més al foc.

Les taperes no s’han de picar ni esclafar, ja que el seu gust potent restaria importància als altres ingredients.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *