Espaguetis amb tonyina i carbassó

Espaguetis amb tonyina i carbassó de Pasta per als catalans

La tonyina en conserva, especialment en llauna, és un aliment que es pot emmagatzemar durant un període llarg de temps i que permet receptes innovadores i senzilles com aquesta d’espaguetis amb tonyina i carbassó.

Entre les conserves de tonyina, en teniu amb oli d’oliva, amb oli de girasol, al natural, en escabetx, amb vinagre, amb…. I en tots els formats que penseu que són possibles: en llauna individual, en llauna de regiment, en pot de vidre unipersonal, en pot de vidre escola de primària… Veniu a Espai Tonyina i us ensenyarem unes quantes propostes del món de la tonyina en conserva que us deixarà amb la boca oberta.

Però anem per feina: els espaguetis amb tonyina i carbassó, va!

La recepta i la foto estan extrets de la pàgina La pasta per als catalans i la cuinera és la Rosa Baró , que també és dietista.

És una recepta senzilla, amena i que permet un àpat complet amb un sol plat, en què es combinen hidrats de carboni, proteïnes, greixos i fibra.

Per a poder preparar-los, us calen ben poques coses i una mica de gana.

Ingredients:

  • Un paquet d’un quart de quilo d’espaguetis. Podeu optar per les versions integrals o amb tinta de sípia, si us semblen més atractives.
  • 800 g de carabassó
  • 320 g de tonyina en llauna al natural, el que es correspon a un parell de llaunes mitjanes
  • un raig d’oli
  • un parell de cebes
  • dos gots de vi
  • julivert fresc picat

Preparació:

Talleu la ceba per sofregir-la. En una paella àmplia, sofregiu la ceba amb l’oli calent i, quan comenci a enrossir-se, afegiu-hi els carbassons tallats a daus. Cobriu amb el vi i deixeu reduir a foc lent fins que el carbassó estigui cuit. Quan el vi estigui pràcticament evaporat, afegiu-hi les dues llaunes de tonyina esmicolades, de manera que s’integrin al sofregit. Doneu un parell de voltes i retireu del foc.

Per altra banda, coeu els espaguetis en abundant aigua amb sal. Deixeu-los al dente, perquè encara els coureu una mica més i es passarien. Escorreu-los i guardeu una mica de l’aigua de la cocció per poder posar-la a la paella.

Afegiu els espaguetis al sofregit de ceba, carbassó i tonyina que teniu a la paella, altre cop al foc, i afegiu també la mica d’aigua que heu guardat, si és que us cal. Saltegeu els espaguetis amb la resta un parell de minuts, perquè agafi bé el gust.

Emplateu-los i talleu julivert fresc al damunt.

Disfruteu i torneu a començar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *