Frime a Mazatlán: d’aquí i d’allà

Mazatlan rotary

El passat 2 de febrer, aprofitant la visita a la nova planta que Frime va posar en funcionament el passat 2015 a Mazatlán, en Salva Ramon  va rebre el reconeixement del Club Rotario Mazatlán per la seva participació en la jornada “Barcelona-Mazatlán: Lazos de Unión”.

El Rotary Club és la delegació local que l’organització Rotary té arreu del món. El Rotary va néixer el 1905 com a organització no governamental orientada a donar suport als membres més desafavorits de cada comunitat, partint del compromís i de la vinculació amb la pròpia comunitat per part dels membres del Club. En el dinar setmanal del Club Rotario Mazatlán, en Salva Ramon va participar del col·loqui, aportant la seva visió sobre quina es la relació entre aquests dos punts de planeta. L’aportació al Club Rotario es deu, també i sobretot, a la planta de tractament de la tonyina que Frime té a la zona.

La planta de Frime a Mèxic dóna feina a més de 400 persones de l’àrea de  Sinaloa. En aquesta planta es preparen els lloms de tonyina que es vendran arreu del món sota la marca Frime,Salvador i Espai Tonyina.

A la planta de Mazatlán arriben les tonyines d’aleta groga senceres, pescades a l’Oceà Pacífic. Un cop arriben a la planta, les tonyines, que poden pesar més de 60 kg, són netejades i tallades per poder ser consumides còmodament. A Mazatlán la producció principal és de lloms, que surten de tallar la tonyina manualment i polir-la per deixar-la neta de pell i espines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *