Hamburguesa de tonyina amb pa negre, per Els fogons de la Bordeta

hamburguesa_tonyina_pa_negre_001min

Recordeu la visita que us vam explicar que ens va fer un grup de bloggers i instagramers? Entre ells hi havia en Xavi i la Sandra d’Els fogons de la Bordeta i de Sra.Panera. Són actius a la xarxa i també tenen Instagram!

En el seu bloc han penjat una recepta fantàstica d‘hamburguesa de tonyina amb pa negre, acompanyada de ruca i de bolets shiitake. Tots els ingredients de la recepta els podeu comprar a la nostra botiga, de manera que sortireu ben firats per poder preparar i menjar una hamburguesa ben original.

Aquí us posem la seva recepta, que podeu visitar, també, des dels enllaços que us hem deixat i així els podreu conèixer una mica més. La fotografia també és seva!

INGREDIENTS

  • Hamburgueses de tonyina
  • Shiitakes
  • Ruca
  • Maionesa
  • Wasabi
  • Salsa de soja

Per al pa negre (8 panets)

  • 300 g de farina
  • 85-90 d d’aigua
  • 85-90 g de llet
  • 30 g de mantega
  • 15 d de sucre
  • 6 g de sal
  • 6 g de llevat fresc (o 2 g de sec)
  • 3 sobres de tinta de calamar
  • Sèsam

PREPARACIÓ

Panets negres

Barregem tots els ingredients fins a obtenir una massa completament homogènia i els deixem reposar tapats durant 10 minuts. Passat aquest temps, treballem la massa sobre la superfície de treball plegant-la i fent-la rodar. Al principi s’enganxarà una mica, però al cap d’un parell de minuts d’amassat serà una massa fàcil de manipular.

Al cap de 10 minuts d’amassar la massa ha d’estar fina. Tingueu en compte que no cal treballar-la 10 minuts seguits, es pot amassar 5 minuts, deixar-la reposar 5 minuts més, i acabar amb un parell de minuts més d’amassat. Si teniu una màquina amassadora també la podeu fer servir, simplement fins que us quedi una massa fina i satinada.

Deixem reposar la massa en bloc durant una hora i mitja o dues, ben tapada, fins que dobli el seu volum. Llavors la posem sobre el marbre i l’aixafem fins que quedi ben desgasada.

La tallem en porcions d’uns 40 o 50 g i els donem forma de bola. Els mullem amb un spray amb aigua, i els passem un a un per sèsam que tindrem preparat en un bol. Els anem posant sobre paper sulfurat a la safata de forn ben separats, els tapem i els deixem fermentar durant una hora.

Pre-escalfem el forn a 220º i els coem durant uns 15 o 20 minuts. Els deixem refredar sobre una reixeta.

Muntatge:

Metrestant tallem a làmines un parell de shitakes i els sofregim amb una mica d’oli.

Fem una maionesa de wasabi, afegint-ne al gust, a nosaltres ens agrada que es noti.

Pintem les hamburgueses amb una mica de soja, i les maquem a la planxa amb una gota d’oli, simplement volta i volta, ens interessa que quedin cruetes per dins.

Tallem els panets, els untem amb maionesa de wasabi, hi posem unes fulles de ruca, l’hamburguesa de tonyina i els shitakes.

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *