Lasanya de tonyina en escabetx

004-Lasanya de tonyina en escabetx

Ingredients

  • 2 rodanxes de tonyina
  • 6 plaques de caneló
  • 1 tomàquet d’amanida
  • Mitja ceba
  • Una pastanaga
  • Sal
  • Oli
  • Vinagre
  • Orenga

Elaboració

  1. Talleu tant la ceba com la pastanaga a la juliana per posar-les tot seguit en una paella, que es vagin fent. Mentrestant, prepareu una mescla d’oli i vinagre (a una proporció d’una part de vinagre per cada tres d’oli). Quan la tingueu feta, afegiu-la directament a la paella on s’està coent la ceba i la pastanaga, i a foc molt lent deixeu que es vagi fent.
  2. Mentrestant, en una olla haureu posat a bullir aigua per coure les plaques de caneló. Això sí, una vegada cuites, refresqueu-les i estireu-les per separat, per evitar que s’enganxin entre elles.
  3. Comenceu a preparar el tomàquet. Per fer-ho, res més senzill que tallar- lo a làmines no gaire gruixudes i posar-les en un bol amb un polsim de sal, un raig de vinagre i oli.
  4. Talleu la tonyina a daus petits, d’uns 5 mm per cara. Procureu no esmicolar-la massa, ja que és agradable al paladar notar la textura d’una peça petita.
  5. Quan la ceba i la pastanaga estiguin ben fetes, apagueu el foc i afegiu- hi la tonyina que prèviament heu tallat a daus petits. Remeneu una mica, ja que si no ho feu us quedarà tot fet un manyoc. Haureu de mantenir la tonyina macerant durant uns 15 minuts per aconseguir un bon escabetx.
  6. Una vegada fet això, ja només us faltarà muntar el plat. Poseu una capa de tonyina, una placa i després una de tomàquet, i decoreu-ho tot amb daus de tomàquet.

Notes

Aquesta lasanya també funciona freda o tèbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *