El nigiri a Espai Tonyina: un clàssic diari

Nigiris per bloc Cristina Capellades LogoET

El nigiri  (にぎり és una bola d’arròs adobat amb vinagre d’arròs, premsat a mà i de forma allargada, que es recobreix de peix cru. A vegades es fan servir altres tipus de preparacions, per recobrir l’arròs, com peix marinat, marisc o fins i tot amb tamago, que és la truita japonesa.

Aquesta cobertura sovint porta també una miqueta de wasabi, que s’elabora amb rave japonès picant.

El nigiri forma part del sushi, que és el nom que reben totes les presentacions de menjar que estan preparades amb arròs assaonat amb vinagre d’arròs i pastat a mà, combinat amb peix, verdures, fruites, …

Per menjar-lo correctament, el nigiri s’agafa amb els dits, com si fos un montadito, o bé, en ocasions molt formals, amb palets de fusta. L’ús de coberts metàl·lics no és recomanable, perquè faria malbé el gust de l’arròs i del peix. Els nigiris se solen presentar en parelles, dues unitats de cada varietat que s’esculli, si es menja en restaurants. S’acompanya d’un petit recipient amb salsa de soia. Per posar la soia al nigiri s’ha de donar la volta al nigiri i sucar el peix, no l’arròs. No cal posar més wasabi a la soia o al nigiri, perquè ja sol portar-ne. Tot i això, sempre depèn del gust del client: si us agraden els gustos forts, poseu el wasabi al peix sobre el nigiri. D’aquesta manera, podreu triar què mengeu amb wasabi i què no.

Els nigiris més habituals són de salmó, de tonyina i de llagostí cuit. Però també se’n troben de verat, de tamago, d’anguila brasejada, de tobiko, de dorada, de peix mantega,…

A Espai Tonyina podeu comprar nigiris a peces cada cap de setmana, al vostre gust i tantes unitats com en vulgueu de cada varietat. Entre setmana, per fer-vos-ho més fàcil si aneu amb presses, trobareu safates preparades per endur, amb sobres de soia i wasabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *