Rissoto de sardines amb oli i llimona i formatge de les Açores

Rissoto de sardines amb oli i llimona

Us proposem un rissoto de sardines amb oli i llimona amb les llaunes de JOSE GOURMET. Cal aprofitar les oportunitats!
Un plat fantàstic per preparar a casa un vespre amb les quatre coses que tens a l’armari: arròs, sardines, tomàquets, alls, una copa de vi blanc…
Qui no té per casa, a l’armari de la cuina i de la nevera aquests ingredients? Ara només ens falta saber combinar-los com cal.
I per això us passem aquesta súper-recepta.

Ingredients per al rissoto de sardines amb oli i llimona:

  • 250 grams d’arròs Arborio, que és el més adient per a rissoto. Alternativament, el que tingueu a casa.
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all
  • 2 fulles de llorer
  • 1 copa de vi blanc
  • ¾ de litre de brou de pollastre
  • 150 grams de mantega
  • 150 grams de formatge de les Açores (o el que us agradi més per fer rissoto)
  • 1 llimona
  • 3 llaunes de sardines amb oli d’oliva i llimona de JOSE GOURMET
  • Un polsim de coriandre fresc
  • 2 tomàquets escaldats, pelats i sense llavors

Preparació:

Salteu els 250 gr d’arròs de la varietat Arborio (o la que us faci més el pes o tingueu a casa) amb 2 cullerades d’oli d’oliva, 2 grans d’all aixafats amb la pell i 2 fulles de llorer, a foc alt.

Una vegada que els grans d’arròs comencen a blanquejar, afegiu una copa de vi blanc i deixeu reduir fins que tot el líquid s’hagi evaporat.

Afegiu mig litre de brou de pollastre calent, a poc a poc i remenant, fins que l’arròs estigui cuit “al dente“.

Amb la part del brou de pollastre que heu apartat calent, afegiu 150 g de mantega, 150 g de formatge ratllat de les  Açores (o en el seu defecte, també podeu fer servir algun formatge que us agradi a vosaltres i que permeti ser ratllat i que quedi cremós un cop fos) i el suc i la ratlladura de la pell d’1 llimona.
Barregeu bé i afegiu l’arròs que heu deixat prèviament al dente.

Afegir 3 llaunes de sardines amb oli i llimona JOSE GOURMET, un polsim de coriandre fresc picat i finalment 2 tomàquets, pelats i sense llavors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *