Rotllets de bacallà, de la Nuni de Cuinetes

Rotllets de bacallà del bloc Cuinetes, de Nuni Soto

Doncs avui posem a taula uns rotllets de bacallà, de la Nuni, del bloc Cuinetes.

Com ja sabeu, fa uns mesos van venir un grup de blogers i instagramers, que amb el temps han anat penjant receptes dels plats que han anat fent amb els productes Espai Tonyina i Salvador que es van endur. Hem tingut receptes de la Marina, de Tapa’t de Tapes, amb un bacallà confitat amb poma; d’en Xavi i la Sandra, d‘Els fogons de la bordeta, amb una hamburguesa amb pa negre de sípia;  de l’Àgata, de Receptes amb vida, amb una amanida de tonyina en escabetx; d’en Manel, de Cuina Generosa, amb una tonyina amb samfaina i de l’Òscar, de decuina.net, amb una tonyina amb piperrada.

Així doncs, ja era hora de presentar una  de les receptes de la Nuni, de Cuinetes, que va proposar una recepta fresca i àgil, que és especialment adient per uns dies com els que ara vénen, plens de calor i de vespres i migdies a la terrassa. La Nuni va fer uns rotllets de bacallà de salmó fumat, ceba, tomàquet i alvocat, que havien d’estar bons de veritat.

La seva recepta és la següent:

INGREDIENTS

ELABORACIÓ

  1. Filetegem amb un bon ganivet el llom de bacallà fins que ens quedin làmines fines. En el seu defecte podeu utilitzar també carpaccio de bacallà.
  2. Tallem a dauets el tomàquet d’amanir madur, el alvocat, la ceba i el salmó fumat. Ho amanim amb un raig d’oove i un pessic de sal.
  3. Formem una filera amb el farcit damunt la làmina de bacallà i l’enrotllem amb compte donant-li forma de caneló.
  4. Emplatem amanint amb un raig d’oove i coronem els rotllets amb unes perles de caviaroli de vinagre Forvm Avgvstvs de Cabernet Sauvignion. Si no disposeu d’elles utilitzeu unes gotes d’un bon vinagre aromàtic.

Com podeu veure, la recepta és senzilla, refrescant i a l’abast de gairebé tots els nivells de cuiner, excepte el nivell “em tallo quan miro el ganivet”. Però fins i tot per això tenim solució: com diu la Nuni, podeu fer servir carpaccio, si no voleu tallar el bacallà finet. I nosaltres tenim el carpaccio de bacallà Salvador en oli d’oliva, que us facilita la feina i, per extensió, la vida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *