Tàrtar de tonyina amb alvocat

tàrtar de tonyina amb alvocat-instagram

Al nostre Instagram trobareu una fantàstica recepta de tàrtar de tonyina amb alvocat, preparada per en Lluís Font, que també és l’autor de la foto.

Els ingredients són senzills i l’abast de tothom:

  • Llom de tonyina
  • 1 alvocat
  • ½ cogombre
  • 1 escalunya,
  • 1 culleradeta de tàperes,
  • 1 cullerada sopera de salsa de soia,
  • 1 cullerada sopera de salsa Lea & Perrins,
  • Unes gotes de tabasco,
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva extra verge,
  • 1 rovell d’ou,
  • 1 cullerada de postre de suc de llimona
  • 1 bitxo

Elaboració:

Piquem el llom de tonyina amb el ganivet a dauets, de mig centímetre aproximadament. Piquem també l’escalunya i les tàperes ben fines i les reservem.

Barregem les salses, l’oli d’oliva extra verge, el suc de llimona i ho posem en un bol. Marinem els dauets de tonyina en aquesta vinagreta. Afegim les tàperes i l’escalunya que tenim reservades i barregem amb el rovell d’ou.

Obrim l’alvocat i el tallem també a daus. Perquè no s’ennegreixi fins que muntem el plat, deixem el pinyol de l’alvocat al bol amb l’alvocat.

Tallem el bitxo a làmines fines, que serà el toc final.

Emplatem amb un llit d’alvocat a dauets, el tàrtar de tonyina barrejat amb l’escalunya i les tàperes i decorem amb el bitxo al damunt. El podem acompanyar amb uns canonges frescos, per donar color.

La tonyina i l’alvocat són aliments que contenen una alta proporció de greixos monoinsaturats, els que són desitjables per a la nostra salut. A més, l’alvocat conté una elevada quantitat de fibra, necessària per a la correcta digestió. És un plat amb un alt contingut de greixos saludables, que ajuden a controlar el colesterol, alhora que es gaudeix d’un plat saborós, fresc i de gust combinat excel·lent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *