Tataki de tonyina amb mel i soja

tataki de tonyina amb sèsam i soja

Tornar a la rutina té coses molt bones, com recuperar els hàbits a la cuina i a la taula. I un d’aquests hàbits sol ser menjar bé, sa i a bon preu. Avui us proposem una recepta de tataki de tonyina amb mel i soja d’en Pep Nogué, publicada a Cuina, la revista de cuina per excel·lència del país.

És una recepta relativament fàcil, en què només cal que sigueu curosos a l’hora de coure i girar la tonyina perquè us quedi un plat digne d’aparèixer a l’Instagram.

Aquí us deixem la recepta d’aquest tataki de tonyina amb mel i soja, que és apta per als paladars més delicats, i que podeu preparar amb els lloms per a tataki que tenim a Espai Tonyina, tallats i congelats precisament per a posar a taula aquest plat de manera fàcil i còmoda.

Ingredients:

  • 200g de llom de tonyina
  • 150 g de sèsam, preferiblement cru
  • 1 dl d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g de mel
  • 100 g de salsa de soja (tingueu present que hi ha soja apta per a celíacs; és la soja anomenada tamari)
  • 1 escarola de cabell d’àngel.
  • 50 g de germinats (alfals, espàrrecs, remolatxa)
  • sal grossa
Preparació:
  1. Talleu el llom de tonyina de manera que us quedin 4 peces d’una mida aproximada de 4 x 10 cm de gruix, d’uns 150 g cadascun. (La forma més habitual és la que podeu veure a la foto de la recepta)
  2. Arrebosseu-los en el sèsam pels 4 costats.
  3. Coeu a foc molt lent els lloms de tonyina en una planxa o paella grossa amb un petit raig d’oli. El secret és a l’hora de girar-los, perquè el sèsam dels 4 costats quedi ben enganxat, i la cocció: el sèsam i la carn han de quedar pràcticament crus.
  4. Mentrestant, poseu la mel i la salsa de soja en una paella i feu-la reduir uns quants minuts perquè agafi densitat.
  5. Renteu l’escarola i eixugueu-la bé.
  6. En un plat de vidre, si pot ser rectangular, col·loqueu en una banda l’escarola amb els germinats al damunt.
  7. Talleu delicadament els lloms de tonyina i disposeu-los en forma de ventall.
  8. Barregeu la salsa de mel i soja amb l’oli que us ha quedat i amaniu el plat.
  9. Decoreu-ho amb grans de sal grossa.
  10. Disfruteu-la.

Si no us agraden l’escarola i els gerrminats, podeu fer el vostre acompanyament de verdures de temporada, per fer que el plat sigui més complet.

A la revista Cuina trobareu la informació nutricional d’aquesta recepta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *