Tonyina amb piperrada, per decuina.net

tonyina piperrada espai tonyina
Us presentem la recepta de tonyina amb piperrada que ens proposen des de decuina.net
Com recordareu, fa uns dies vam tenir la visita d’uns amics bloggers i instragramers, que van poder conèixe’ns de la vora i degustar alguns dels nostres productes. Es van endur una mostra de peces de tonyina, de bacallà, de peix espasa… per poder treballar-hi, elaborar, crear, desenvolupar… I poc a poc han anat explicant-nos les seves propostes, que nosaltres us hem fet arribar.
Avui li ha tocat el torn a l’Òscar, de decuina.net, un gastroblocaire que a més de les seves pròpies creacions, col·labora en altres mitjans.
Nosaltres, però, avui volem presentar-vos aquesta tonyina amb piperrada que es pot preparar amb els nostres lloms de tonyina de 150 gr, envasats al buit individualment.
La recepta:

Tonyina amb piperrada

Ingredients:


Un tall de tonyina de qualitat
Pebrot vermell
Pebrot verd
Ceba
Tomàquet
All
Oli d’oliva
Sal
Procediment:

Per a la piperrada:
Netejem els pebrots i els posem al forn untats amb oli i sal fins que estiguin cuits. Al meu forn a 180 ºC triguen uns 50 minuts. Els pelem i esqueixem. Reservem.
En una cassola posem la ceba picada juntament als alls també passats per el ganivet. Amb oli i sal, es clar. Quan s’ha daurat, incorporem el pebrot i finalment el tomàquet (que pot ser ratllat, en tot cas sense pell i si pot ser sense les llavors).

Rectifiquem de sal i coem durant uns deu minuts.

Per a la tonyina:
En una planxa ben calenta posem una mica d’oli i saltem la tonyina durant un minut per cada cara. El cor ha de quedar vermellós perquè no sigui estellós. Salpebrem al final (perquè l’aigua no tingui tendència a sortir) i, per allò de la presentació, es poden tallar uns bastonets. Totalment opcional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *