Tonyina amb samfaina i espècies orientals, de Cuina Generosa

tonyina amb samfaina amb espècies orientals

La tonyina amb samfaina és un plat excel·lent i hi ha força receptes, que cadascú fa a la seva mida. En Manel, de Cuina generosa, en fa una tonyina amb samfaina i espècies orientals que té molt bona pinta. És per això que us deixem la seva recepta, que hem trobat al seu bloc.

Els ingredients són senzills i l’abast de tothom:

4 talls de tonyina

Per a la samfaina

  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 1 all picat
  • 1 tomàquet ratllat
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • ½ culleradeta de curri
  • ½ culleradeta de comí
  • ½ culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 polsim de pebre vermell picant
  • sal

Passeu la tonyina per la paella amb poc oli, mig minut per banda, per segellar la carn. Reserveu-la.

Talleu les verdures a daus.

Afegiu oli a la paella i sofregiu, per aquest ordre, la ceba, el pebrot verd, el pebrot vermell, l’albergínia i el carabassó. Cada una d’elles té el seu punt de cocció i en aquest ordre es couen de més llarga cocció a més curta. D’aquesta manera us assegureu que les verdures tinguin totes la mateixa textura. Un cop totes elles toves, afegiu l’all picat. Ratlleu el tomàquet i afegiu-hi les dues cullerades de tomàquet concentrat.

Salpebreu, tapeu, abaixeu el foc i deixeu que es vagi fent durant uns 10 minuts.

Afegiu les espècies i remeneu i deixeu coure uns 15 minuts més, per tal que els gustos s’integrin bé.

Un cop la samfaina estigui ben cuita, afegiu la tonyina i cobriu-la amb la samfaina. Tapeu i deixeu-ho un parell de minuts, tot just perquè la tonyina s’escalfi sense que es cogui massa.

Ja podeu emplatar la vostra tonyina amb samfaina amb espècies orientals! Una variació ben gustosa d’una recepta tradicional catalana.

Podeu acompanyar el plat amb un bol d’arròs vaporitzat o bullit. O fer-ne un segon plat ben complet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *