La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana de Barcelona, en una recepta a la revista Cuina proposa una recepta molt interessant de tonyina: la tonyina amb tomàquet aromatitzat i pesto.
La combinació de la tonyina volta i volta amb complements freds fa d’aquesta proposta un plat perfecte per ara l’estiu!
Per a preparar la tonyina amb tomàquet aromatitzat i pesto, necessiteu els següents:
Ingredients:
• 4 filets de tonyina
Per al tomàquet aromatitzat:
• 4 tomàquets grossos
• 500 ml d’oli d’oliva verge extra
• 1 branca de romaní
• 1 branca de farigola
• 1 fulles de menta
• uns grans de pebre negre
• 2 bitxos
• sal
Per al pesto:
• un manat d’alfàbrega fresca
• 1 gra d’all
• 50 g de pinyons
• 50 g de formatge parmesà ratllat
• 1/2 culleradeta de sal
• 200 ml d’oli d’oliva verge extra
Preparació:
Escaldeu els tomàquets, amb una incisió a la base, durant 30 segons. Refresqueu-los i peleu-los. Talleu-los en forma de pètals.
En un recipient on càpiguen bé els tomàquets, poseu-hi oli d’oliva, els grans de pebre trencats, els bitxos, sal i les fulles de les herbes netes. Introduïu-hi els tomàquets i deixeu-los macerar unes 6 h.
Per al pesto: tritureu l’alfàbrega neta, l’all, els pinyons, que poden ser crus o torrats, com més us agradin, el parmesà, la sal i l’oli fins que quedi una salsa de textura agradable. Es pot fer més líquida afegint-hi oli.
Salpebreu els filets de tonyina i coeu-los a la paella roent amb un raig d’oli. Si la feu poc, que quedi un pèl crua a l’interior, serà més gustosa.
Emplateu posant els tomàquets i el pesto al damunt del filet de tonyina.
*La fotografia, igual que el text, són de la revista Cuina i estan enllaçats a l’origen.